Blog

Lyckas med bloggen

Vad som räknas som en lyckad blogg är individuellt och upp till varje bloggares högst personliga målsättning. Det kan vara att komma ihåg att uppdatera den ett par gånger i månaden, skaffa ett visst antal prenumeranter eller att få så många sidvisningar som möjligt för att få reklamintäkter. Det kan även vara att skapa ett innehåll som berör andra och som diskuteras av andra.

Det finns massor av mindre saker att tänka på, allt ifrån själva innehållet ämnesmässigt, språkbruk och vilka typer av bilder som visas. Här finns även sökmotoroptimering, RSS-flöde och pingning att tänka på. Men vad är då allt detta för något och hur ska du kunna dra nytta av det?

Hitta din egen bloggstil

Det kan vara svårt att veta från första början exakt vad du ska skriva om, vilken-bloggartyp-ar-du-_yC5YtXTb2″>vilken typ av blogg du vill ha och hur du vill beröra folk. Detta behöver du faktiskt inte bestämma på en gång, utan börja lugnt med ditt bloggande och skriv om vad som faller dig in. Strunta i om innehållet blir lite spretigt, men var ändå noga med att dela upp det i kategorier och nyckelord. Efter ett tags bloggande kommer du säkert, om du tittar tillbaka och läser igenom dina inlägg, att se åt vilket håll det lutar, vad du mestadels skriver om och där har du det. Svart på vitt. Du kommer sannolikt att falla tillbaka på ett och samma ämne flera gånger om och då är det just det eller ett fåtal olika ämnen som intresserar dig tillräckligt mycket för att du ska återkomma till det ofta. Nischa dig sedan utifrån det du redan skrivit, om du inte redan bestämt det på förhand.

fusion