Blog

Presentera dig själv

På de allra flesta bloggarna och hemsidorna finns en sida med information om dig själv. Oftast heter sidan “om mig” eller “om oss” om det rör sig om ett företag eller förening eller flera personer. Sidan “om mig” fyller en ganska viktig funktion när det kommer till att skapa kontakt med besökarna och eventuella kunder. Det är här som folk kan läsa mer om dig och få en förståelse för vem du är.

Personlig information intresserar läsaren

Att som läsare kunna få information om den som står bakom bloggen gör att läsaren kan relatera till vad du skriver, varför du skriver och vem du är. Berätta om dig själv, vem du är, var du bor, eller i alla fall vilken del av landet, hur din familj ser ut och om du har några husdjur eller specifika hobbies. Berätta gärna varför du bloggar och om du vill uppnå något speciellt. Avsluta gärna “om mig”-sidan med något som uppmanar besökaren till en handling, att prenumerera på nyhetsbrevet, att följa dig på sociala medier eller att lägga till bloggen i favoritbokmärkena i webbläsaren.

En oerhört viktig detalj är att ha en presentabel bild på dig själv, där du ser vettig och normal ut. Läsaren vill lära känna personen, inte en plastikon eller ett murmeldjur.

fusion