Blog

Lyckas med din hälsoblogg

Det är många som är intresserade av hälsa, träning och kost. Om du har en hälsoblogg, eller skulle vilja starta en, kan det vara svårt att lyckas nå den stora publiken. Här kommer några grundknep som hjälper din hälsoblogg framåt.

Hälsa – må bra

Alla människor bryr sig om hur de mår, sin hälsa, även om vi inte alltid tar hand om oss på bästa sätt. Hälsa är ett mycket stort ämne, då det både handlar om träning, kost, friskvård, sjukdomar och hur vi mår psykiskt och själsligt. Det är ett flerdimensionellt ämne som aldrig bara har ett enkelt svar. Det är också det som gör hälsobloggar viktiga och intressanta, särskilt om vi lider av något problem som övervikt, ryggont, allergi eller artos. Om du har artros kan du få stöd, hjälp och råd hos artros.org. När du skriver en hälsoblogg är du både en tillgång för andra, samtidigt som bloggen också kan vara en hjälp för dig själv att ta tag i ett hälsoproblem. Förutom att det är roligt att blogga och skapa ett hälsonätverk av engagerade personer.

Vad ska du blogga om?

Hälsa är ett stort område. Om du ska lyckas måste du nischa dig, skapa en blogg som bara handlar om liten del av hälsa, som viktminskning, power walking, äta vegetariskt eller löpträning. Det finns en mängd ämnen som du kan fördjupa dig i, och även inom. Ju smalare blogg du har, desto lättare är det att lyckas. Varför ska du då skapa en smal blogg, och inte en jättestor och bred blogg som tilltalar alla? Bra fråga. Det är för att det är mycket svårt att få läsare till en bred blogg. En blogg är som en tidning och det finns redan tidningar och stora bloggar med hundratals artiklar och det är svårt att konkurrera med dem. För att få läsare måste du komma högt upp på sökmotorernas, ofta Googles, lista när en surfare söker ett ord. Om en person har problem med allergier, kommer den både att söka på ordet allergier, men också specificera sig, som “allergi pollen”. Det är lättare för dig, både gentemot Google och läsaren, att få besökare om du skriver om pollenallergi än om allergi allmänhet och det gäller alla ämnen.

Bloggens namn

Det är viktigt att din hälsoblogg har ett bra namn och en egen domän. Om en person söker på information om artros är chansen större att den surfar in på en sida som heter något med artros, än kallesblogg.xx. Förutom att sökaren har lättare att hitta till din sajt, premierar sökmotorer sajter som har sökordet i domännamnet. Om du skriver om hälsofördelarna med att äta vitlök, heter vitlok.xx och dina artiklar har ordet vitlök i rubrikerna, kommer Google tycka att din blogg är mycket relevant när en person vill hitta information om vitlök.

fusion