Blog

Skapa rätt slags blogg för att tjäna pengar

Om du behöver mer inkomst kan du starta en blogg och tjäna pengar. För att lyckas måste du skapa rätt slags blogg, en blogg som är intressant för vanliga människor att besöka.

Rätt slags blogg

Det kräver mycket arbete och lång tid att skapa en blogg som ger heltidssysselsättning, däremot kan du ganska enkelt skapa en sida som ger dig en sidoinkomst. Det finns en del bloggare som tjänar ett par tusenlappar i månaden på sin blogg och än fler som får in ett par hundra. De flesta bloggare, eller hemsidor, ger lite eller ingen inkomst alls. För att tjäna pengar på din blogg måste du skapa rätt slags blogg. Det finns två slags kategorier av bloggar som drar in pengar: kända livsstilsbloggar och smala ämnesbloggar.

För en vanlig person är det fullt möjligt att skapa en nischad blogg och det finns idag många som har sin blogg som heltidssyssla. En nischad blogg handlar om ett smalt ämne som är intressant för vanliga människor att läsa om: bilförsäkringar, laga skrivare eller växthus i köksfönstret. Det är bloggar som hjälper människor med problem. När vi surfar på nätet har vi ofta ett “problem” i tanken: hälsosam mat, köpa kläder eller hur vi ska bygga om vardagsrummet. En inkomstbringande blogg ger oss svar på frågor och ger oss tips och råd. Om du ska bygga om stugan eller tapetsera ett rum kommer du troligtvis att leta efter information på nätet och surfa in på en blogg som ger dig hjälp. Det är sådana bloggar som kan ge inkomst. Om du förresten håller på att bygga om, tapetsera eller bara vill hitta billiga saker till hemmet kan du surfa in på byggmax och hitta allt som du behöver. En bra blogg ger tips som hjälper surfarna i vardagslivet och gärna också hur de minskar på sina utgifter eller tjänar pengar.

Bloggämne

Många bloggare försöker blogga brett, men det resulterar ofta i att de inte får några läsare, då det redan finns stora bloggar om de flesta ämnen. Du bör istället satsa på en smal nisch, som förvisso inte lika många söker på, men som det inte heller finns lika många bloggar om. Vilket ämne bör du då blogga om? Det bästa ämnet är det som du har kunskap om. Om du håller på att renovera bilar, kan du nischa ner det till en blogg om att renovera ett särskilt märke eller bara en modell. Du bör också köpa ett domännamn där din särskilda nisch ingår. Om du renoverar en SAAB 96 från 60-talet bör bloggen heta något som saab96.xx eller ha orden Saab och renovering i domännamnet. Det gör att både sökmotorer och surfare kommer att premiera din sida. Det spelar ingen roll vilket ämne du skriver om, femtiotalsfrisyrer, hur man syr om HM-kläder eller om du skapar kreativa marmeladrecept med apelsin som bas. Om du är intresserad av något finns det alltid andra som också är det.

fusion