Blog

Att marknadsföra din blogg

För att ha en framgångsrik blogg behöver den synas och talas om. Folk behöver hitta den. För att nå ut och tala om att din blogg finns kan du behöva hjälpa den på traven lite. När du bloggar regelbundet kommer bloggen automatiskt att snappas upp av Google och via dina angivna nyckelord kommer bloggen med i olika sökresultat. Ju aktivare blogg och ju fler överensstämmande sökord, ju högre i resultatlistan kommer du att hamna och ju fler människor ser din blogg.

Hur gör jag?

Ett sätt är att registrera dig och bloggen på olika sajter som samlar bloggar och visar dem enligt olika sökbara kriterier. Här finns oftast lite olika regler att hålla reda på, eftersom sajterna vill undvika stötande innehåll. Du kan även dela din blogg i din aegna sociala medier, och vips låter du dina mikrobloggar som Instagram och Facebook och kanske Twitter och Snapchat jobba lite för att marknadsföra själva huvudbloggen. Tänk på att det finns olika sekretess på dessa plattformar, antingen delar du med hela världen eller med några få utvalda som de på vänlistan. Gör de inställningar som passar dina egna behov och syften.

Pinga

Du kan pinga din blogg. Det är en tjänst som håller reda på när bloggar uppdateras och sprider det vidare i olika listor, enkelt uttryckt. Du kan pinga automatiskt från WordPress men från vissa andra bloggplattformar får du istället pinga manuellt. Du talar om för tjänsten att du har uppdaterat bloggen och tjänsten listar då alla nyligen uppdaterade bloggar, samt skickar ut en notis till de sajter som visar bloggar. Vitsen med detta är att kunna nå ut till fler på ett snabbare sätt.

fusion