Blog

Tre tips för att tjäna pengar på bloggen

Om du verkligen vill tjäna pengar på din blogg måste du först tänka på rätt sätt, och sedan blogga på rätt sätt. Då har du en möjlighet att skapa en blogg som ger dig passiv inkomst varje månad.

Tjäna pengar på en blogg

Det är många som försöker tjäna pengar på att blogga, skapa material till Youtube och andra plattformar. Tanken på att bara kunna sitta hemma i soffan och samtidigt bli rik är lockande och en av orsakerna till att många misslyckas. Du blir inte rik på att sitta i din soffa och skriva eller skapa material som du tycker är roligt. Det som skiljer bloggare som verkligen tjänar pengar från de andra 99,9 procenten är både hur de tänker och vad de bloggar om. Genom hårt och långsiktigt arbete kan du arbeta upp en blogg, men det kräver ett inre driv och en insikt om vad en blogg egentligen är. Dagens bloggar har ingenting med digitala dagböcker att göra, där man följer kändisar i sina senaste modekläder – den typen av blogg håller på att dö, och konceptet som sådant har tagits över av sociala medier.

1. Tänk rätt – ekonomi och vinst

För att kunna tjäna pengar på din blogg måste du först betrakta bloggen på rätt sätt, då kommer du också att kunna driva sajten på rätt sätt. Inkomstbringande bloggar är företag. De personer som tjänar pengar på bloggar har ett tydligt fokus med allt som de gör, ett avgörande ekonomiskt tänkande, och utvärderar hela tiden en blogg utifrån om den ger inkomst eller inte. Vidare har de inte en blogg, utan flera – vissa har upp till tjugo olika bloggar som ger mer eller mindre inkomst. Du måste se bloggarna som en investering för att skapa bättre ekonomi, lite grann som aktier eller när du köper en bostad som en dag ska ge vinst: målet är bättre ekonomi. Om du har en bostadsrätt vill du självklart att den ska drivas på ett smart sätt som i slutändan kommer att bidra till att just din bostadsrätt ökar i värde – detsamma gäller en blogg. Om du förresten har en bostadsrätt kan du anlita Nabo för en garanterat smidig och genomtänkt ekonomisk förvaltning, vilket din bostadsrättsförening kommer att vinna på.

2. Blogga rätt

För att lyckas måste du också blogga rätt. Din blogg är inte en hemsida som du skriver på från soffan i vardagsrummet, utan är en kunskapsbank inom ett särskilt ämne som du lägger ner timmar på att fördjupa dig inom. Inte genom att läsa andras bloggar och härma, utan genom att läsa böckerna, se filmerna, testa produkterna och kanske rent av intervjua experterna. Ditt fokus är hela tiden kunskapen och besökarna.

3. Marknadsföring

Du måste marknadsföra din blogg. Skapa ett varumärke och se till att finnas på både sociala medier och Youtube – om det passar. Du måste hela tiden utgå från den enskilda bloggens målgrupp. Vissa bloggare betalar också för att göra reklam på Facebook, andra anordnar tävlingar för att göra bloggen och varumärket välkänt.

fusion