Blog

Bloggens innehåll

Nästa sak du behöver tänka på är vad du vill ha för typ av blogg. Fundera över vem du är, var du står i livet och varför du vill blogga. Vad är syftet? Vad vill du uppnå och vem vill du ska läsa din blogg? Vad har du för målgrupp?

Använd din kunskap och erfarenhet

Fundera ut vad du är bra på och vilka områden som är dina områden. Är du duktig på blomsterarrangemang eller bakning kanske du vill ha en blogg om det, där du visar upp vad du gjort, ger tips och kanske får nya infallsvinklar och idéer av andra som kommenterar din blogg. Har du någon form av utbildning inom ett område som du vill blogga om ger det en större tyngd i dina inlägg i form av sakkunskap. Det handlar om att vara trovärdig också. Det är lättare att ta åt sig information av en lärare som förklarar hur mattetalet ska räknas ut, än av någon som inte vet vad tre gånger fem blir, inte sant? Backa gärna upp dina påståenden av relevanta källor dessutom.

En personlig resa mot framtiden

Ett annat sätt att blogga är att ha en mer personlig touch och att uttrycka personliga åsikter. En bra sak här är att verkligen låta det gå fram att det är just dina åsikter som lyser igenom, inte att det är fastslagen fakta. Den här typen av blogg berör allt mellan himmel och jord, men mest din egen vardag och ditt liv. Det som händer dig bloggar du om. Ett exempel är att du vill blogga om dig och din nya hundvalp och skriver om ert liv tillsammans, äventyr och utveckling. Det betyder inte att du är en officiell hundtränare, bloggen är fortfarande personlig. Du skriver om något som är nytt för dig och läsarna får följa din utveckling.

fusion