Blog

Blogga om djur

Husdjuret har fått en mycket högre status på senare tid och hunden framför allt. Det är många som kallar sig mamma och pappa till sina husdjur och det är heller inte ovanligt att blogga eller framförallt mikroblogga i sina husdjurs namn. Olika hundträningsbloggar eller till och med hästbloggar är populärt. Om djur är ditt intresse kanske du kunde ägna dig åt detta?

Sällskapshundens blogg

Den generella sällskapshunden brukar blogga från mikrobloggar och Facebooksidor och det sker ofta i jagform. Skrivet med en stor portion humor kan vardagens händelser vara rejält underhållande för läsarna, men det behöver inte vara hunden som berättar för att det ska vara roligt. Att beskriva det dagliga hundlivets händelser utifrån hundägarens synvinkel kan likna ett kåseri och vara väldigt roligt att följa. Här krävs det att du har ett stort och bra ordförråd och en stor portion humor att förmedla. En välskriven och rolig hundblogg kan locka många följare.

Djurtränarbloggen

Det kan handla om både häst, hund eller kanske gnagare och är oftast någon som aktivt ägnar sig åt ridning, hundsport eller gnagaragility. Här beskrivs oftast olika träningsformer och tips, hur läsaren kan göra för att träna och utvecklas och självklart även följa det bloggande ekipaget själva på deras träning och tävling.

Att blogga om och med husdjuren eller hästen kan också öppna upp för samarbeten med olika företag. Du som bloggar flitigt och har ett antal följare kan mycket väl bli återförsäljare av olika djurrelaterade produkter eller specifika kläder, eller faktiskt bli sponsrad av någon i din tävlingskarriär. Har du en djurblogg kan det vara smart att tänka till lite på hur du kan använda sponsorer, annonser och annan reklam till din fördel eftersom många produkter faktiskt är något som de flesta andra inom hobbyn behöver. Tänk bara på att inte utge dig för att vara en expert om du verkligen inte är det. Det finns olika sätt att träna och olika filosofier om vad som är bra och mindre bra.

Lycka till med både djur och blogg!

fusion