Blog

3# anledningar att satsa på coworking som professionell bloggare

Har du ett internetföretag? Idag är det många som lyckas på internet, vilket ger mycket frihet och även möjligheten att jobba hemifrån. Men det är inte alltid som hemmaarbete är det mest ultimata för att du verkligen ska kunna driva en sajt och leva på den. Särskilt inte i ett litet land som Sverige. För att lyckas i konkurrensen behöver du både samarbeta med andra, skaffa ny kunskap konstant och arbeta mycket koncentrerat. Här kommer tre anledningar till varför just coworking-ställen fungerar så bra för bloggare och andra företagare.

Coworking-ställen

Under det sista decenniet har det blivit vanligt att arbeta på coworking-ställen för egenföretagare och företag, istället för att sitta hemma eller ha egen lokal. Ett coworking-ställe är ett kontorshotell där du kan hyra ett kontor, eget rum eller en stol, samtidigt som du har tillgång till både wifi, skrivare, kaffe och andra människor. Istället för att sitta hemma går du iväg en eller flera gånger i veckan. Det är ett smart sätt att utveckla ditt företag på. Genom att förflytta dig och träffa andra företagare blir du också mer kreativ och får lättare att koncentrera dig. Om du bor lite utanför Stockholm är det också klokt att ha eget kontor i stan, så blir det lättare för klienter att besöka dig.

Du hittar ditt coworking-kontor på https://helio.se/ som har sju olika coworking spaces i Stockholm.

1# Du arbetar mer effektivt

Även om det kan låta skönt att jobba hemifrån, så kommer det en dag då du inser att du faktiskt inte arbetar så bra som du trodde. Det är svårt att hålla koncentrationen igång när du tillbringar så mycket tid hemma. Antingen jobbar du hela tiden eller så har du svårt att verkligen arbeta så koncentrerat som du egentligen kan. Och även om du jobbar hela tiden betyder det inte heller att du verkligen jobbar effektivt. Genom att behöva gå hemifrån på morgonen, ta dig till ditt coworking place, så kommer du att använda arbetstiden på ett smartare och mer effektivt sätt. Du kan helt och fullt koncentrera dig på jobbet. Bästa sättet att jobba effektivt är genom att bara koncentrera sig på en sak i taget. Inte passa på och tvätta eller planera middagen i bakhuvudet samtidigt som du skriver ett nyhetsbrev.

2# Du får mer kunskap

När du hyr ett kontor eller en stol så får du också tillgång till mer kunskap: du får lyssna på intressant föreläsningar om marknadsföring, om hur du ska bygga upp ditt företag och om personlig utveckling. Genom att arbeta på en arbetsplats med andra företagare kommer du också lära dig mycket av de andra. Även om du främst sitter tyst vid din dator, så kommer du kunna vända dig till andra för råd och samarbeten.

3# Du får samarbetspartners

Sverige är ett litet land och att kunna leva på en sajter, en webbshop eller som konsult kan ibland vara svårt. Genom att jobba på ett kontorshotell med andra människor kommer du hitta företagare att samarbeta med. Genom samarbete kommer du kunna nå ut mer och även utveckla din produkt på ett sätt som du inte kan på egen hand.

fusion